fredag, augusti 12, 2005

Fula är vi allihopa

Varför har det blivit så mycket snack om det nystartade forumet Beautiful People, ett community för de med symmetriska utseenden, statusyrken och fina lyor? Många protesterar starkt mot en uppdelning baserad på de stela värdegrundena "ful" och "snygg". Samtidigt reagerar de inte på hur nattlivet är arrangerat eller på program som Top model. Alla vågar säga: "du är snygg", men ingen vill veta av: "du är ful". Vadå? Är sådana här saker relativa? Relativiteten verkar dock upphöra när majoriteten har samma ideal, vi är ofta överens om vem som är ful och vem som är snygg.

Varför har ingen tänkt på att starta forumet Ugly People? För att kvala in måste man vara fulare än genomsnittet, vara arbetslös eller ha ett lågstatusyrke, och gärna bo i någon sunkig förort till Stockholm, Göteborg eller Malmö. Kanske till och med på bottenplan med vita galler för fönstren. Vad säger ni? Vem känner sig manad?

Acceptera att du är ful och sänk din ribba, försök hitta likasinnade, förstå att du aldrig får den där snygga tjejen du stirrar på varje morgon på tunnelbanan. Gå hem och runka - gå med i Ugly people!

2 kommentarer:

Anonym sa...

"BeautifulPeople.se är ett community vars syfte är att skapa relationer, både privata och proffesionella, mellan personer med ett attraktivt utseende och en personlighet som sticker ut från majoriteten."

Är inte Beautiful People själva destillatet av vad majoriteten håller på med i praktiken? D.v.s. att filtrera bort oönskade element från sitt liv, leva i ett välbekant system, en problemfri värld där de inte behöver låtsas om vad som sker längre ner på samhällsstegen. För mig tycks det vara ett av kännetecknen på majoriteten. Om de nu söker personligheter utöver de vanliga så skulle de väl leta efter något i kontrast till detta?

D.N.A sa...

Amen, brother!